Terug Terug

Ontspannen in de klas

Ontspannen in de klasLeerkracht Hennie Pes heeft de  afgelopen jaren de druk op kinderen steeds meer toe zien nemen. Kinderen hebben overvolle agenda’s en de druk om te presteren is groot.  Om die reden is zij  begonnen met  ontspanningsoefeningen in de klas.  Hierdoor wordt de sfeer in de groep beter, neemt de concentratie toe en kinderen maken hun (CITO) toetsen beter. Veel leerkrachten willen om die reden ook ontspanningsoefeningen doen in hun klas, maar voelen een drempel wegens gebrek aan ervaring of kennis.

Omdat Hennie haar kennis en ervaring graag wil delen  is de website www.ontspannenindeklas.nl ontwikkeld. Op deze website vindt de leerkracht video’s voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Met één klik op de knop kan de leerkracht de video’s afspelen op het digitale schoolbord. Op de video’s is juf Hennie te zien die de oefeningen met kinderen voordoet. De klas en de leerkracht hoeven de oefeningen alleen maar mee te doen. Eenvoudig, makkelijk, laagdrempelig en niet duur. Naast de video’s geeft Hennie Pes ook trainingen aan leerkrachten, bijvoorbeeld tijdens een studiedag.

S2 uitgevers heeft voor Hennie Pes het concept ontwikkeld en de website en de videolessen gerealiseerd. Ook zorgt S2 uitgevers voor de promotie en free publicity.

Ontspannen in de klas